MELISA MAKARON SPAGHETTI 500G
Makaron w 100% z semoliny z pszenicy durum.
| Marka | Melissa |
| Kraj pochodzenia | Grecja |
| Opakowanie | 500 g |
| Waga (brutto) | 503 g |
| Wymiary (mm) | 85 x 295 x 33 |
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przyrządzania
1. Na każde 100 g makaronu należy użyć 1 l wody i 10 g soli.
2. Wrzucić makaron do osolonej, wrzącej wody i zamieszać. Gotować 12' - 13' minut od czasu do czasu mieszając.
3. Odcedzić makaron pozostawiając niewielka ilość wody. Dodać oliwę lub masło.
Skład
semolina z pszenicy durum, woda
| Tabela wartości odżywczych | na 100 g |
| Wartość energetyczna | 1500 kJ/ |
| 354 kcal | |
| Tłuszcz | 1,5 g |
| w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| Węglowodany | 72,1 g |
| w tym Cukry | 3,8 g |
| Białko | 12 g |
| Sól | 0,025 g |
Inne informacje
Produkt grecki.



