MILKA CZEKOLADA CHOCO JELLY 250G
Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z gumowymi żelkami (7%), drażami kakaowymi (6%) i strzelającymi cukierkami (4%).
| Marka | Milka |
| Opakowanie | 250 g |
| Waga (brutto) | 252 g |
| Wymiary (mm) | 290 x 91 x 14 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład
cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, laktoza (z mleka), skrobia pszenna modyfikowana, pasta z orzechów laskowych, emulgator (lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (0,3%), glukoza, pełne mleko w proszku, substancje glazurujące (guma arabska, wosk pszczeli, szelak, wosk carnauba), barwniki (antocyjany, karoteny, dwutlenek tytanu, czerwień buraczana, ryboflawiny, tlenki i wodorotlenki żelaza), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), dwutlenek węgla
Dodatkowe informacje informacje
www.milka.com
| Tabela wartości odżywczych | 100 g | 25 g | %* (25 g) |
| Wartość energetyczna | 2130 kJ/ | 533 kJ/ | 6% |
| 510 kcal | 127 kcal | ||
| Tłuszcz | 25,5 g | 6,4 g | 9% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15,0 g | 3,8 g | 19% |
| Węglowodany | 63,0 g | 15,5 g | 6% |
| w tym cukry | 60,5 g | 15,0 g | 17% |
| Błonnik | 1,7 g | 0,4 g | |
| Białko | 5,6 g | 1,4 g | 3% |
| Sól | 0,38 g | 0,10 g | 2% |
Inne informacje
25 g 533 kJ 127 kcal 6%*
100 g 2130 kJ 510 kcal
25 g = 1 porcja; 10 porcji w opakowaniu
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 30%.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).



