MLEKOVITA SER 250G SOKÓŁ
| Marka | Mlekovita |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Opakowanie | 250 g |
| Waga (brutto) | 253 g |
| Wymiary (mm) | 104 x 33 x 143 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.
Skład
mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca - lizozym (wytwarzany z jaj), barwnik annato
| Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza w 100 g | w porcji 25 g |
| Wartość energetyczna | 1387 kJ/ 334 kcal | 348 kJ/ 84 kcal |
| Białko | 25 g | 6,3 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| (w tym cukry) | 0 g | 0g |
| Tłuszcz | 26 g | 6,5 g |
| (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) | 16 g | 4,0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Sód | 0,6 g | 0,2 g |
| Wapń | 900 mg 113%** | 225 mg 28%** |
| **Zalecanego dziennego spożycia. |
Inne informacje
Jedna porcja 25 g dostarcza: kcal 84 4%, cukry 0 g 0%, tłuszcz 6,5 g 9%, kw. tł. nasycone 4,0 g 20%, sód 0,2 g 8% GDA*
*GDA -% Wskazanego Dziennego Spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.
Opakowanie 250 g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Certyfikowane systemy HACCP, ISO 9001, ISO 14001, gwarancja jakości
Pakowany w atmosferze ochronnej.



