NESTLE PŁATKI KANGUS 250G
Nestlé Kangus puszyste ziarno pszenicy w złocistym miodzie, z witaminami i wapniem.
Marka | Nestlé |
Opakowanie | 250 g |
Waga (brutto) | 262 g |
Wymiary (mm) | 160 x 266 x 55 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych i innych orzechów.
Skład
pszenica (68,7%), cukier, oligofruktoza, syrop glukozowy, miód (2,8%), olej palmowy, substancje wzbogacające: witaminy i składniki mineralne (niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, ryboflawina (B2), kwas foliowy, wapń), % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 30 g | 30 g + 125 g mleka półtłustego |
Energia | 1585 kJ | 475 kJ | 729 kJ |
375 kcal | 112 kcal | 173 kcal | |
Tłuszcz | 1,9 g | 0,6 g | 2,6 g |
- w tym: kwasy nasycone | 0,6 g | 0,2 g | 1,4 g |
Węglowodany | 75,2 g | 22,6 g | 28,7 g |
- w tym: cukry | 27,6 g | 8,3 g | 14,2 g |
Błonnik | 9,3 g | 2,8 g | 2,8 g |
Białko | 9,5 g | 2,8 g | 7,2 g |
***Sól | 0,01 g | 0,00 g | 0,15 g |
Witaminy i składniki mineralne | 100 g (%)** | 30 g | 30 g + 125 g mleka półtłustego |
Ryboflawina (B2) | 0,96 mg (69%) | 0,29 mg | 0,52 mg |
Niacyna | 10,6 mg (66%) | 3,18 mg | 3,30 mg |
Witamina B6 | 1,07 mg (76%) | 0,32 mg | 0,38 mg |
Kwas foliowy | 143 µg (72%) | 42,9 µg | 47,5 µg |
Kwas pantotenowy | 3,45 mg (58%) | 1,04 mg | 1,49 mg |
Wapń | 477 mg (60%) | 143 mg | 295 mg |
*% (**dziennej) referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011 | |||
*** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Inne informacje
W porcji: 30 g energia 475 kJ 112 kcal 6%*, tłuszcz 0,6 g 1%*, kwasy nasycone 0,2 g 1%*, cukry 8,3 g 9%*, sól 0,00 g 0%*
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
100 g: 1585 kJ/375 kcal
To opakowanie zawiera około 8 porcji 30-gramowych.
Dostosuj wielkość porcji do swoich potrzeb.
ILNI: V130ES08
*% (**dziennej) referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011