NIMM 2 ŻUJKI 90G KWAŚNE
Rozpuszczalne nadziewane cukierki owocowe wzbogacone witaminami
| Marka | nimm2 |
| Kraj pochodzenia | Niemcy |
| Opakowanie | 90 g |
| Waga (brutto) | 98 g |
| Wymiary (mm) | 168 x 158 x 21 |
Przechowywanie
Chronić przed ciepłem i wilgocią!
Skład
cukier, syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja utrzymująca wilgoć: syrop sorbitolowy, skrobia modyfikowana, tłuszcz palmowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczone soki owocowe 2%* (z winogron, pomarańczy, limonki, cytryny, czarnego bzu, aronii, wiśni, truskawki, czarnej porzeczki, jabłka), aromaty, kwas L-askorbinowy (witamina C), wyciągi z roślin (kurkuma, papryka, pokrzywa, szpinak, czerwone buraki), amid kwasu nikotynowego (niacyna), octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), emulgator: monostearynian polioksyetylenosorbitolu, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy), cyjanokobalamina (witamina B12), *odpowiada 7,5% soku owocowego, Ze względu na technologię produkcji proporcje w poszczególnych smakach mogą ulegać zmianie
Dodatkowe informacje informacje
Gwarancja: Storck oznacza jakość. Gwarantujemy tę jakość dzięki zastosowaniu składników najwyższego gatunku oraz stałej kontroli. Gdyby pomimo to mieli Państwo zastrzeżenia co do jakości produktu, prosimy o przesłanie go wraz z opakowaniem na adres dystrybutora. Państwa uwagi są dla nas bardzo cenne.
Produkcja cukierków nimm2 żujki jest regularnie nadzorowana.
Licencjonowany rzeczoznawca ds. badań składu chemicznego artykułów spożywczych - Dr n. przyr. mgr inż. E. Kirchhoff
| Tabela wartości odżywczych | Na 100 g | |
| Wartość energetyczna | 1579 kJ/ | |
| Zawartość witamina na 100 g | ||
| Tłuszcz | 3,4 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g | |
| Węglowodany | 85,9 g | |
| w tym cukry | 57,8 g | |
| Białko | <0,1 g | |
| Sól | 0,04 g | |
| Witamina C | 123,8 mg 155% | |
| Niacyna | 31,2 mg 195% | |
| Witamina E | 20,6 mg 172% | |
| Kwas pantotenowy | 14,8 mg 247% | |
| Witamina B6 | 3,0 mg 214% | |
| Kwas foliowy | 400 µg 200% | |
| Witamina B12 | 4,4 µg 176% | |
| % dziennej referencyjnej wartości spożycia (NRV) na 100 g |



