OETKER BABECZKI CZEKOLADOWE 335G
Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy w proszku
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 335 g |
Waga (brutto) | 386 g |
Wymiary (mm) | 144 x 213 x 47 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 100 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, olej i wodę. Całość miksować mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłożyć w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-20 min
Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.
Skład
mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, 4,4% skórka pomarańczowa (54% skórka pomarańczowa, cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromaty (zawierają LAKTOZĘ), skrobia, 0,1% czekolada w proszku, sól
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 54 g | (%*) |
Energia | 1460 kJ | 788 kJ | 9% |
349 kcal | 188 kcal | ||
Tłuszcz | 17,9 g | 9,7 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,9 g | 1,6 g | 8% |
Węglowodany | 40,9 g | 22,1 g | 9% |
w tym Cukry | 22,2 g | 12,0 g | 13% |
Białko | 5,2 g | 2,8 g | 6% |
Sól | 0,79 g | 0,43 g | 7% |
Inne informacje
1 porcja (54 g) zawiera: energia 788 kJ 188 kcal 9%*
Energia w 100 g 1460 kJ / 349 kcal
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
1 porcja = ok. 54 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).