RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER BABECZKI KOPCE KRETA 264G

Babeczki Kopce Kreta w proszku


OETKER BABECZKI KOPCE KRETA 264G
7
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie264 g
Waga (brutto)328 g
Wymiary (mm)144 x 213 x 49
Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek. Zamiast banana możesz użyć innych ulubionych owoców. Smacznego!

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 1 jajko
- 80 ml oleju (8 łyżek)
- 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej)
- 1 duży banan lub np.: maliny, brzoskwinie, jagody
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie babeczek:
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodać jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki).
2. Pieczenie:
Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 15-18 min.
Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu.
3. Wydrążenie babeczek
Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana.
4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem
Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.


Skład
cukier, mąka PSZENNA, 7,5% płatki czekolady, skrobia PSZENNA, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, żelatyna, substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu), czekolada w proszku, skrobia modyfikowana, aromaty (zawierają LAKTOZĘ)


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce


Tabela wartości odżywczychWartośc odżywcza po przyrządzeniu (banan ok. 140 g) 100 g1 porcja = 65 g
Energia1399 kJ909 kJ
336 kcal218 kcal
Tłuszcz 21,3 g13,8 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 7,8 g5,0 g
Węglowodany 31,3 g20,3 g
w tym Cukry 19,6 g12,7 g
Białko 3,9 g2,4 g
Sól0,38 g0,25 g



Inne informacje
1 porcja (ok. 65 g) zawiera: energia 909 kJ 218 kcal 11%*
Energia w 100 g 1399 kJ / 336 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
1 porcja = ok. 65 g


newsletter
do góry