RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER BABKA CYTRYNOWA 375G

Babka o smaku cytrynowym w proszku.


OETKER BABKA CYTRYNOWA 375G
5
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie375 g
Waga (brutto)389 g
Wymiary (mm)146 x 190 x 66
"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalenia żywności.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok 55-60 min
Uwaga: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1. sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki o śr. ok. 20 cm. Piecz jak w przepisie podstawowym.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.

Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl


Skład
mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, aromat, MLEKO odtłuszczone w proszku, sól


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100g1 porcja = 43 g (%*)
Energia336 kcal145 kcal
Tłuszcz 14,6 g6,3 g9%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g1,9 g10%
Węglowodany 45,0 g19,4 g7%
w tym Cukry 22,5 g9,7 g11%
Białko 5,6 g2,4 g5%
Sól 0,77 g0,33 g6%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)



Inne informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 605 kJ 145 kcal 7%*
Energia w 100 g 1408 kJ / 336 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)


newsletter
do góry