RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER BUDYŃ SŁ.CHW.CZEKOLADOWY 45G

Budyń w proszku.


OETKER BUDYŃ SŁ.CHW.CZEKOLADOWY 45G
1
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie45 g
Waga (brutto)48 g
Wymiary (mm)99 x 159 x 9
Nie zjadłaś drugiego śniadania albo nie masz czasu na robienie kolacji? I jeszcze chodzi za Tobą coś słodkiego? Możesz szybko i łatwo zaspokoić swe pragnienie. Zjedz pyszny, kremowy i delikatny budyń Słodka Chwila. Zobaczysz, już pierwszy kęs pozwoli Ci na chwilę radości!

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. 3/4 średniej wielkości kubka).
2. Zawartość torebki wsyp do kubka z wrzątkiem cały czas mieszając.
3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Budyń jest od razu gotowy do spożycia.


Skład
cukier, skrobie modyfikowane, MLEKO odtłuszczone w proszku, syrop glukozowy, 4,4% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), olej roślinny (palmowy, palmowy całkowicie utwardzony), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), białka MLEKA, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, substancja zagęszczająca (karagen), aromaty (zawierają LAKTOZĘ), barwnik (betanina), stabilizator (fosforany potasu), sól


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrzadzeniu: 100 g1 porcja = 220 g(%*)
Energia337 kJ741 kJ9%
80 kcal176 kcal
Tłuszcz 1,3 g2,9 g4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone1,1 g2,4 g12%
Węglowodany 14,9 g32,8 g13%
w tym Cukry 9,7 g21,3 g24%
Białko 1,9 g4,2 g8%
Sól 0,09 g0,20 g3%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).



Inne informacje
1 porcja (220 g) zawiera: energia 741 kJ 176 kcal 9%*
Energia w 100 g 337 kJ / 80 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)


newsletter
do góry