OETKER BUDYŃ WANILIOWY 40G
Budyń w proszku
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 40 g |
Waga (brutto) | 44 g |
Wymiary (mm) | 116 x 165 x 7 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (40 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Skład
skrobie, skrobia modyfikowana, aromaty, barwnik (annato)
Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g | 1 porcja = 145 g | (%*) |
Energia | 401 kJ | 581 kJ | 7% |
95 kcal | 138 kcal | ||
Tłuszcz w tym | 1,7 g | 2,5 g | 4% |
Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,0 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 16,8 g | 24,4 g | 9% |
w tym Cukry | 11,2 g | 16,2 g | 18% |
Białko | 2,9 g | 4,2 g | 8% |
Sól | 0,10 g | 0,15 g | 3% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
1 porcja (145 g) zawiera: energia 581 kJ 138 kcal 7%*
Energia w 100 g 401 kJ / 95 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 145 g