RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER CIASTO CZEKOLADOWE XXL 671G

Ciasto Czekoladowe w proszku


OETKER CIASTO CZEKOLADOWE XXL 671G
9
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie671 g
Waga (brutto)683 g
Wymiary (mm)151 x 210 x 66
Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i mleko. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 200 g margaryny
- 4 jaja
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- polewa lub cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Rozpuść i ostudź margarynę. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetker lub cukrem pudrem.

Ciasto czekoladowe
... doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem).


Skład
cukier, skrobia PSZENNA, mąka PSZENNA, skrobia, skrobia modyfikowana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, glukoza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), 0,2% czekolada w proszku, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), syrop glukozowy, aromaty (zawierają LAKTOZĘ), MLEKO w proszku odtłuszczone


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g1 porcja = 34 g(%*)
Energia1492 kJ507 kJ6%
356 kcal121 kcal
Tłuszcz 16,0 g5,4 g8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,4 g1,5 g8%
Węglowodany 48,8 g16,6 g6%
w tym Cukry 29,2 g9,9 g11%
Białko 3,7 g1,3 g3%
Sód 0,74 g0,25 g4%



Inne informacje
1 porcja (34 g) zawiera: energia 507 kJ 121 kcal 6%*
Energia w 100 g 1492 kJ / 356 kcal

Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 34 g

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry