RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER CIASTO PIERNIK 380G

Piernik klasyczny w proszku


OETKER CIASTO PIERNIK 380G
5
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie380 g
Waga (brutto)391 g
Wymiary (mm)143 x 213 x 56
"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 2 jaja
- 125 g margaryny
- 100 ml mleka (ok. 9 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksować najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 4 min. do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do foremki.
3. Pieczenie
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 65-70 min.
Uwaga: po ok. 25 min pieczenia naciąć ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto należy wyjąć z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Smacznego!


Skład
cukier, mąka pszenna, skrobia, ekstrakt kawy zbożowej (jęczmień, żyto, cykoria), mleko odtłuszczone w proszku, substancja spulchniająca (węglany sodu), 0,8% mieszanka przypraw (zawiera gorczycę), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g1 porcja = 44 g
Energia1492 kJ657 kJ
365 kcal157 kcal
Tłuszcz 16,5 g7,3 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,5 g2,0 g
Węglowodany 46,0 g20,2 g
w tym Cukry 25,3 g11,1 g
Białko 5,4 g2,4 g
Sól 0,9 g0,4 g



Inne informacje
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = około 44 g


newsletter
do góry