RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER CUKIER ŻELUJĄCY 3:1.

Środek żelujący w proszku do szybkiego przygotowania konfitur niskosłodzonych.


OETKER CUKIER ŻELUJĄCY 3:1.
6
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie350 g
Waga (brutto)361 g
Wymiary (mm)143 x 210 x 49
Domowe przetwory z Cukrem żelującym są jeszcze prostsze. Nie trzeba niczego odmierzać! Do świeżych, umytych owoców wsyp Cukier żelujący, zagotuj i gotowe! Dżemy i konfitury z produktami Dr. Oetkera nie pleśnieją, nie rozwarstwiają się i mają wspaniałą, dżemową konsystencję. Jeżeli preferujesz słodsze dżemy, polecamy Cukier żelujący 2:1, a jeśli wolisz przetwory niskosłodzone - Cukier żelujący 3:1.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Umożliwia szybkie przygotowanie konfitur niskosłodzonych i zapobiega ich pleśnieniu.

Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 1 l soku.
2. Cukier żelujący dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Ciągle mieszając zagotować i gotować jeszcze przez 2 min (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min).
3. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany (ewentualnie pianę usunąć). Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ustawić na ok. 5 min dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 opakowania Cukru żelującego 3:1. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Aby łatwiej wydrylować wiśnie lub inne owoce pestkowe, należy przed drylowaniem włożyć je na kilka minut do zamrażalnika.


Skład
cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy)


Inne informacje
Na 1 kg owoców lub 1 l soku


newsletter
do góry