OETKER CUKIER WANILIOWY 16G
Cukier wanilinowy
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 16 g |
Waga (brutto) | 18 g |
Wymiary (mm) | 91 x 120 x 7 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Gwiazdki
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przesiać 300 g mąki z 2 płaskimi łyżeczkami proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Dodać 50 g przesianego cukru pudru, 4 łyżeczki cukru wanilinowego Dr. Oetkera, 1 jajko, 150 g masła lub margaryny. Zagnieść ciasto, wstawić do lodówki. Po 20 minutach rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać gwiazdki w 3 różnych wielkościach (tyle samo gwiazdek z każdej wielkości). Ciastka ułożyć na blasze. Piec w temperaturze 180-190 °C przez około 10 minut. Po upieczeniu gwiazdki posmarować dżemem (oprócz najmiejszych). Poskładać razem i posypać cukrem pudrem.
Skład
cukier, aromat (etylowanilina)
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu w proszku: |
Energia | 1691 kJ/398 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99,5 g |
w tym Cukry | 99,5 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |