RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER CUKIER WANILIOWY 16G

Cukier wanilinowy


OETKER CUKIER WANILIOWY 16G
1
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie16 g
Waga (brutto)18 g
Wymiary (mm)91 x 120 x 7
Cukier wanilinowy dzięki drobnej granulacji jest bardzo delikatny i doskonale sprawdza się zarówno jako dodatek do pieczenia, jak i do dekoracji wypieków. Uszlachetnia ciasta i desery, nadając im niepowtarzalny smak i aromat.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Gwiazdki
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przesiać 300 g mąki z 2 płaskimi łyżeczkami proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Dodać 50 g przesianego cukru pudru, 4 łyżeczki cukru wanilinowego Dr. Oetkera, 1 jajko, 150 g masła lub margaryny. Zagnieść ciasto, wstawić do lodówki. Po 20 minutach rozwałkować na grubość 3 mm, wycinać gwiazdki w 3 różnych wielkościach (tyle samo gwiazdek z każdej wielkości). Ciastka ułożyć na blasze. Piec w temperaturze 180-190 °C przez około 10 minut. Po upieczeniu gwiazdki posmarować dżemem (oprócz najmiejszych). Poskładać razem i posypać cukrem pudrem.


Skład
cukier, aromat (etylowanilina)


Tabela wartości odżywczychw 100 g produktu w proszku:
Energia1691 kJ/398 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
Węglowodany 99,5 g
w tym Cukry 99,5 g
Białko 0 g
Sól 0 g



newsletter
do góry