OETKER ŻELATYNA 20
Żelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego.
Marka | Dr. Oetker |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 20 g |
Waga (brutto) | 22 g |
Wymiary (mm) | 99 x 139 x 8 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób użycia: zawartość torebki wsypać do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Nie gotować!
Ryba w galarecie:
4 filety z pstrąga (bez skóry) pokroić na kawałki. 3 łodygi selera naciowego umyć, pokroić. 3 marchewki umyć, oczyścić i pokroić. 4 kostki bulionu warzywnego rozpuścić w 2 l gorącej wody. W wywarze na wolnym ogniu ugotować rybę (5-10 min), a następnie marchewkę z selerem (10-15 min). Warzywa wyjąć, odmierzyć 1,2 l wywaru, rozpuścić 3 łyżki (40 g) żelatyny, sklarować. 200 ml wywaru wlać do formy babkowej Ø 20 cm i wstawić do lodówki na ok 10 min. Z ryby usunąć ości. Pstrąga i warzywa ułożyć warstwami w formie i zalać pozostałym wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia.
Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce