RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER ŻELATYNA 20

Żelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego.


OETKER ŻELATYNA 20
3
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Kraj pochodzeniaUE
Opakowanie20 g
Waga (brutto)22 g
Wymiary (mm)99 x 139 x 8
Żelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego. W każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez swoją klarowność i szybkość tężenia żelatyna Dr. Oetkera jest nie tylko idealna do galaret z ryb, mięs i warzyw, ale także do kremów, serników na zimno i musów. Użycie jej jest bardzo proste: odmierzoną ilość wsypać do gorącego płynu (wywaru lub wody) i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Jeżeli użyjesz żelatyny do słodkich potraw, rozpuść ją w małej ilości gorącej wody i po wystudzeniu dodaj do mleka lub bitej śmietany.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Sposób użycia: zawartość torebki wsypać do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Nie gotować!

Ryba w galarecie:
4 filety z pstrąga (bez skóry) pokroić na kawałki. 3 łodygi selera naciowego umyć, pokroić. 3 marchewki umyć, oczyścić i pokroić. 4 kostki bulionu warzywnego rozpuścić w 2 l gorącej wody. W wywarze na wolnym ogniu ugotować rybę (5-10 min), a następnie marchewkę z selerem (10-15 min). Warzywa wyjąć, odmierzyć 1,2 l wywaru, rozpuścić 3 łyżki (40 g) żelatyny, sklarować. 200 ml wywaru wlać do formy babkowej Ø 20 cm i wstawić do lodówki na ok 10 min. Z ryby usunąć ości. Pstrąga i warzywa ułożyć warstwami w formie i zalać pozostałym wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia.


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce


newsletter
do góry