OETKER ŻELATYNA-FIX DESEROWA 60G
Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Marka | Dr. Oetker |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 60 g |
Waga (brutto) | 65 g |
Wymiary (mm) | 115 x 164 x 11 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki.
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)
Sposób przyrzadzenia:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera
1 W misce przygotować składniki według proporcji podanych w tabeli.
2 Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksować mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
3 Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodawać do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
4 Całość przelać do formy i odstawić na ok. 2 godz. do stężenia.
Porady:
Na duży sernik z 1 kg serków z dodatkami (mleko, jajka, masło) użyj dwóch opakowań produktu.
Świeże owoce kiwi oraz ananasa uniemożliwiają tężenie masy.
Skład
cukier, 20% żelatyna wieprzowa instant, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)
Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Tabela wartości odżywczych | na 100 g produktu w proszku: |
Energia | 1646 kJ/387 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 77,6 g |
w tym Cukry | 61,7 g |
Białko | 18,6 g |
Sól | 0,2 g |