RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER ŻELATYNA-FIX DESEROWA 60G

Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.


OETKER ŻELATYNA-FIX DESEROWA 60G
3
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Kraj pochodzeniaUE
Opakowanie60 g
Waga (brutto)65 g
Wymiary (mm)115 x 164 x 11
Żelatyna -fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Nowa Żelatyna - fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do : serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki.
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)

Sposób przyrzadzenia:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera
1 W misce przygotować składniki według proporcji podanych w tabeli.
2 Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksować mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
3 Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodawać do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
4 Całość przelać do formy i odstawić na ok. 2 godz. do stężenia.

Porady:
Na duży sernik z 1 kg serków z dodatkami (mleko, jajka, masło) użyj dwóch opakowań produktu.
Świeże owoce kiwi oraz ananasa uniemożliwiają tężenie masy.


Skład
cukier, 20% żelatyna wieprzowa instant, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce


Tabela wartości odżywczychna 100 g produktu w proszku:
Energia 1646 kJ/387 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0,0 g
Węglowodany 77,6 g
w tym Cukry 61,7 g
Białko 18,6 g
Sól 0,2 g



newsletter
do góry