RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER KREM 3 MINUTY KARPATKA 136G

Krem budyniowy 3 minuty w proszku.


OETKER KREM 3 MINUTY KARPATKA 136G
4
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Kraj pochodzeniaPolska
Opakowanie136 g
Waga (brutto)146 g
Wymiary (mm)149 x 209 x 14
Krem budyniowy 3 minuty w proszku Przy użyciu Kremów budyniowych Dr.Oetkera wyczarujesz przepyszne ciasto karpatkowe i masz pewność, że się uda. Delikatny smak i konsystencja zachwycą Ciebie i Twoich gości. Kremy możesz także użyć do innych ciast i ciasteczek. Doskonale komponują się z różnymi owocami i dodatkami. Sprawdzone przepisy na opakowaniu są cenną wskazówką przy tworzeniu udanych wypieków. Krem budyniowy 3 minuty przygotujesz ekspresowo, dodajac tylko mleko. To produkt dla tych, którzy mają mało czasu i cenią wyjątkową lekkość.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Przygotuj tylko: 0,4 l mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.
2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty.

Do gotowego Kremu możesz dodać:
(propozycje do wyboru)
- 2-3 łyżeczki kakao
- 2-3 łyżeczki masy krówkowej (kajmaku)
- 2 łyżeczki ajerkoniaku
- 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsypać do kremu i zmiksować)
- 5-6 łyżek rumu
- drobno pokrojone lub zmielone orzechy
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto


Skład
cukier, skrobia modyfikowana, olej roślinny kokosowy całkowicie utwardzony, MLEKO odtłuszczone w proszku, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, żelatyna, białka MLEKA, substancje zagęszczające (alginian sodu, kwas alginowy), stabilizatory (siarczan wapnia, fosforany potasu), barwnik (karoteny), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia), aromat, regulator kwasowości (difosforany)


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: 100 g1 porcja = 22 g(%*)
Energia654 kJ144 kJ2%
156 kcal34 kcal
Tłuszcz 5,4 g1,2 g2%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,6 g1,0 g5%
Węglowodany 23,3 g5,1 g2%
w tym Cukry 17,0 g3,7 g4%
Białko 3,4 g0,7 g1%
Sól 0,15 g0,03 g1%



Inne informacje
1 porcja (22 g) zawiera: energia 144 kJ 34 kcal 2%*
Energia w 100 g 654 kJ / 156 kcal

Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 22 g kremu.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry