OETKER KREM 3 MINUTY KARPATKA 136G
Krem budyniowy 3 minuty w proszku.
Marka | Dr. Oetker |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 136 g |
Waga (brutto) | 146 g |
Wymiary (mm) | 149 x 209 x 14 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Przygotuj tylko: 0,4 l mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.
2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty.
Do gotowego Kremu możesz dodać:
(propozycje do wyboru)
- 2-3 łyżeczki kakao
- 2-3 łyżeczki masy krówkowej (kajmaku)
- 2 łyżeczki ajerkoniaku
- 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsypać do kremu i zmiksować)
- 5-6 łyżek rumu
- drobno pokrojone lub zmielone orzechy
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto
Skład
cukier, skrobia modyfikowana, olej roślinny kokosowy całkowicie utwardzony, MLEKO odtłuszczone w proszku, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), syrop glukozowy, żelatyna, białka MLEKA, substancje zagęszczające (alginian sodu, kwas alginowy), stabilizatory (siarczan wapnia, fosforany potasu), barwnik (karoteny), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia), aromat, regulator kwasowości (difosforany)
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: 100 g | 1 porcja = 22 g | (%*) |
Energia | 654 kJ | 144 kJ | 2% |
156 kcal | 34 kcal | ||
Tłuszcz | 5,4 g | 1,2 g | 2% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,6 g | 1,0 g | 5% |
Węglowodany | 23,3 g | 5,1 g | 2% |
w tym Cukry | 17,0 g | 3,7 g | 4% |
Białko | 3,4 g | 0,7 g | 1% |
Sól | 0,15 g | 0,03 g | 1% |
Inne informacje
1 porcja (22 g) zawiera: energia 144 kJ 34 kcal 2%*
Energia w 100 g 654 kJ / 156 kcal
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 22 g kremu.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).