OETKER KREM BUDYNIOWY 240G
Krem w proszku.
Marka | Dr. Oetker |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 240 g |
Waga (brutto) | 246 g |
Wymiary (mm) | 147 x 204 x 16 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem i ciągle dokładnie mieszając, ponownie zagotuj. Gotową masę przełóż do miski, pozostaw do wystudzenia.
3. Zimną masę zmiksuj, dodając do niej stopniowo 200 g miękkiego masła lub margaryny. Następnie przełóż ciasto kremem i wstaw je do lodówki.
Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł.
Skład
cukier, skrobia, mąka PSZENNA, MLEKO odtłuszczone w proszku, aromat, barwniki (kurkumina, karoteny)
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza Kremu po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g | 1 porcja = 39 g | (%*) |
Energia | 1186 kJ | 463 kJ | 6% |
285 kcal | 111 kcal | ||
Tłuszcz | 18,8 g | 7,3 g | 10% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11,7 g | 4,6 g | 23% |
Węglowodany | 26,4 g | 10,3 g | 4% |
w tym Cukry | 18,9 g | 7,4 g | 8% |
Białko | 2,4 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,08 g | 0,03 g | 1% |
Inne informacje
1 porcja (39 g) zawiera: energia 463 kJ 111 kcal 6%*
Energia w 100 g 1186 kJ / 285 kcal
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).