RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER KREM BUDYNIOWY 240G

Krem w proszku.


OETKER KREM BUDYNIOWY 240G
4
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Kraj pochodzeniaPolska
Opakowanie240 g
Waga (brutto)246 g
Wymiary (mm)147 x 204 x 16
Krem budyniowy tradycyjny w proszku Przy użyciu Kremów budyniowych Dr.Oetkera wyczarujesz przepyszne ciasto karpatkowe i masz pewność, że się uda. Delikatny smak i konsystencja zachwycą Ciebie i Twoich gości. Kremy możesz także użyć do innych ciast i ciasteczek. Doskonale komponują się z różnymi owocami i dodatkami. Sprawdzone przepisy na opakowaniu są cenną wskazówką przy tworzeniu udanych wypieków. Krem budyniowy tradycyjny przygotujesz, dodając do kremu mleko i masło. Na opakowaniu znajdziesz też przepis na zastąpienie masła śmietanką - wtedy krem będzie jeszcze delikatniejszy i lżejszy w smaku.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem i ciągle dokładnie mieszając, ponownie zagotuj. Gotową masę przełóż do miski, pozostaw do wystudzenia.
3. Zimną masę zmiksuj, dodając do niej stopniowo 200 g miękkiego masła lub margaryny. Następnie przełóż ciasto kremem i wstaw je do lodówki.

Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł.


Skład
cukier, skrobia, mąka PSZENNA, MLEKO odtłuszczone w proszku, aromat, barwniki (kurkumina, karoteny)


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza Kremu po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g1 porcja = 39 g(%*)
Energia1186 kJ463 kJ6%
285 kcal111 kcal
Tłuszcz 18,8 g7,3 g10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 11,7 g4,6 g23%
Węglowodany 26,4 g10,3 g4%
w tym Cukry 18,9 g7,4 g8%
Białko 2,4 g0,9 g2%
Sól 0,08 g0,03 g1%



Inne informacje
1 porcja (39 g) zawiera: energia 463 kJ 111 kcal 6%*
Energia w 100 g 1186 kJ / 285 kcal

Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry