OETKER KREM DO TORT.TIRAMISU
Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu w proszku
Producent | DR.OETKER (Dr. Oetker) |
Opakowanie | 122 g |
Waga (brutto) | 129 g |
Wymiary (mm) | 137 x 188 x 16 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Skład
cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, serwatka w proszku (z MLEKA), stabilizator (fosforany potasu), 0,3% ekstrakt kawy, aromaty, 0,2% SER MASCARPONE w proszku, barwnik (karoteny), sól
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
Energia | 1204 kJ | 518 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,2 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,2 g | 6,5 g | 33% |
Węglowodany | 19,0 g | 8,2 g | 3% |
w tym Cukry | 15,4 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,5 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,13 g | 0,05 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 518 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1204 kJ / 290 kcal
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)