OETKER KREM DO TORTÓW TOFFI 124G
Krem do tortów i ciast smak toffi w proszku
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 120 g |
Waga (brutto) | 130 g |
Wymiary (mm) | 138 x 186 x 13 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Skład
cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka MLEKA, stabilizator (fosforany potasu), cukier palony, aromat, barwnik (karoteny)
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
Energia | 1205 kJ | 518 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,0 g | 9,5 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,1 g | 6,5 g | 33% |
Węglowodany | 19,6 g | 8,4 g | 3% |
w tym Cukry | 16,1 g | 6,9 g | 8% |
Białko | 3,4 g | 1,4 g | 3% |
Sól | 0,11 g | 0,05 g | 1% |
Inne informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 518 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1205 kJ / 290 kcal
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).