OETKER LUKIER RÓŻOWY 100G
Lukier różowy z owocową nutą.
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 100 g |
Waga (brutto) | 105 g |
Wymiary (mm) | 102 x 146 x 17 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Wodę doprowadzoną do wrzenia odstawić na 5 minut. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. do +70°C na 3-5 minut.
2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
3. Udekorować wystudzone ciasto.
Uwagi i rady
- Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. +70°C.
- Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
- Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
- Nie podgrzewać w mikrofalówce.
- Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.
Skład
cukier, syrop glukozowy, woda, substancja konserwująca (sorbinian potasu), barwniki (dwutlenek tytanu, kwas karminowy), aromat
Tabela wartości odżywczych | w 100 g: | |
Energia | 1438 kJ/338 kcal | |
Tłuszcz | 0 g | |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | |
Węglowodany | 84,5 g | |
w tym Cukry | 76,5 g | |
Białko | 0 g | |
Sól | 0 g |