RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER LUKIER RÓŻOWY 100G

Lukier różowy z owocową nutą.


OETKER LUKIER RÓŻOWY 100G
3
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie100 g
Waga (brutto)105 g
Wymiary (mm)102 x 146 x 17
Lukier to klasyczna polewa przygotowana na bazie cukru od lat wykorzystywana do dekoracji ciast: bab, babeczek, serników, makowców, pierników, pączków, ciasteczek… Lista wypieków oblewanych lukrem jest wyjątkowo długa, a gotowanie prawdziwego lukru w domu zgodnie z tradycyjnym przepisem nie raz przysporzyło problemów nawet wprawionym w pieczeniu paniom domu. Nareszcie koniec z pracochłonnym przygotowaniem lukru, teraz wystarczy zanurzyć torebkę z produktem na 10 minut w gorącej wodzie i wylać gotowy lukier na ciasto. Oprócz różowego Lukru w ofercie mamy jeszcze trzy kolorowe lukry: żółty, zielony i niebieski oraz dwa lukry klasyczne: biały i czekoladowy. Kolorowe lukry przygotowaliśmy głównie z myślą o najmłodszych, używane do dekoracji babeczek i kruchych ciasteczek jako tło dla innych dekoracji np. pisaków i posypek pobudzą ich dziecięcą wyobraźnię, a fantazyjne, kolorowo udekorowane wypieki z pewnością przysporzą dużo radości całej rodzinie. Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pysznie kolorowym Lukrem Dr. Oetkera! Inspiracji szukaj na www.oetker.pl

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Wodę doprowadzoną do wrzenia odstawić na 5 minut. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. do +70°C na 3-5 minut.
2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
3. Udekorować wystudzone ciasto.

Uwagi i rady
- Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. +70°C.
- Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
- Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
- Nie podgrzewać w mikrofalówce.
- Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.


Skład
cukier, syrop glukozowy, woda, substancja konserwująca (sorbinian potasu), barwniki (dwutlenek tytanu, kwas karminowy), aromat


Tabela wartości odżywczychw 100 g:
Energia1438 kJ/338 kcal
Tłuszcz0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone0 g
Węglowodany84,5 g
w tym Cukry76,5 g
Białko0 g
Sól0 g



newsletter
do góry