RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER MURZYNEK 350G

Ciasto Murzynek w proszku


OETKER MURZYNEK 350G
5
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie350 g
Waga (brutto)363 g
Wymiary (mm)144 x 181 x 52
"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 3 jaja
- 100 g margaryny
- 80 ml mleka (ok. 8 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min
Uwaga: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.


Skład
mąka PSZENNA, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromat, sól


Dodatkowe informacje informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł) 100 g1 porcja = 44 g(%*)
Energia1354 kJ596 kJ7%
323 kcal142 kcal
Tłuszcz 15,0 g6,6 g9%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,2 g1,8 g9%
Węglowodany 39,3 g17,3 g7%
w tym Cukry 19,7 g8,7 g10%
Białko 6,9 g3,0 g6%
Sód 0,90 g0,40 g7%



Inne informacje
1 porcja (44 g) zawiera: energia 596 kJ 142 kcal 7%*
Energia w 100 g 1354 kJ / 323 kcal

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = około 44 g

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry