OETKER SERNIK JOGURTOWY NA ZIMNO 195G
Mieszanka masy na sernik jogurtowy w proszku.
Marka | Dr. Oetker |
Opakowanie | 195 g |
Waga (brutto) | 205 g |
Wymiary (mm) | 103 x 240 x 49 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 600 ml schłodzonego mleka lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
Do dekoracji:
- biszkopty, owoce, galaretkę
Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 5 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Sposób przygotowania na mleku i jogurcie
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 1 jogurt i miksować przez 2 min.
3. Bezpośrednio po zmiksowaniu przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
Skład
cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone, SERWATKA w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), syrop glukozowy, 1% proszek JOGURTOWY, aromaty
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem (2% tł.) 100 g | 1 porcja = 66 g | (% *) |
Energia | 617 kJ | 407 kJ | 5% |
146 kcal | 96 kcal | ||
Tłuszcz | 4,2 g | 2,8 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,5 g | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 21,3 g | 14,1 g | 5% |
w tym Cukry | 18,8 g | 12,4 g | 14% |
Białko | 5,6 g | 3,7 g | 7% |
Sól | 0,19 g | 0,13 g | 2% |
Inne informacje
1 porcja (66 g) zawiera : energia 407 kJ 96 kcal 5%*
Energia w 100 g 617 kJ / 146 kcal
Sernik można podzielić na 12 porcji.
1 porcja = ok. 66 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).