RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

OETKER SERNIK JOGURTOWY NA ZIMNO 195G

Mieszanka masy na sernik jogurtowy w proszku.


OETKER SERNIK JOGURTOWY NA ZIMNO 195G
7
00
szt.
-+


MarkaDr. Oetker
Opakowanie195 g
Waga (brutto)205 g
Wymiary (mm)103 x 240 x 49
Uwielbiasz smakołyki, ale ich przyrządzanie wydaje Ci się trudne? Wypróbuj ciasta na zimno, które możesz przygotować w 10 minut, dodając tylko mleko. Wystarczy chwila, by sprawić przyjemność sobie i bliskim. Sernik jogurtowy - to niepowtarzalny smak masy jogurtowej, który możesz zmieniać dodając ulubiony jogurt i biszkopty. Wspaniale smakuje również z galaretką i owocami.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 600 ml schłodzonego mleka lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
Do dekoracji:
- biszkopty, owoce, galaretkę

Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 5 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sposób przygotowania na mleku i jogurcie
1. Przygotować tortownicę ø 24 cm, (można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 1 jogurt i miksować przez 2 min.
3. Bezpośrednio po zmiksowaniu przełożyć masę do tortownicy (ø 24 cm) i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).


Skład
cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone, SERWATKA w proszku (z MLEKA), MLEKO w proszku, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), syrop glukozowy, 1% proszek JOGURTOWY, aromaty


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem (2% tł.) 100 g1 porcja = 66 g(% *)
Energia617 kJ407 kJ5%
146 kcal96 kcal
Tłuszcz 4,2 g2,8 g4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,5 g2,3 g12%
Węglowodany 21,3 g14,1 g5%
w tym Cukry 18,8 g12,4 g14%
Białko 5,6 g3,7 g7%
Sól 0,19 g0,13 g2%



Inne informacje
1 porcja (66 g) zawiera : energia 407 kJ 96 kcal 5%*
Energia w 100 g 617 kJ / 146 kcal

Sernik można podzielić na 12 porcji.
1 porcja = ok. 66 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry