RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

PIERNIKI KROLEWSKIE 150G PRECLE W CZEK

Pierniki - precle w czekoladzie (30%)


PIERNIKI KROLEWSKIE 150G PRECLE W CZEK
4
00
szt.
-+


MarkaKrakuski
Opakowanie150 g
Waga (brutto)152 g
Wymiary (mm)130 x 187 x 66
Trochę historii... Rok 1725... "Weź miodu przaśnego, ile chcesz, włóż do naczynia, smaż powoli szumując, aż będzie gęsty, przydaj imbieru białego, goździków, cynamonu, gałek, kardamonu, hanyżu, skórek cytryn drobno krajanych, cukru... Zmieszaj, wsyp mąki i niech tak stoi nakryte, aż dobrze wystygnie, po tym gnieć jak najmocniej, nakładź cykaty krajanej, znowu przegnieć i formuj pierniki według upodobania..." Czasy się zmieniły... Pierniki wciąż jednak potrzebują atencji. Czułe na proporcje egzotycznych przypraw, delikatnie wypiekane... Wyłącznie z pasją i zawsze od serca, roztoczyć potrafią cudownie ciepły aromat... kuszą, by sięgnąć po nie zawsze, kiedy chcemy się poczuć iście po królewsku. Pokryte marmoladą stają się tym bardziej smakowite... Czy to grzech, oddać się im całkowicie? Sięgnij śmiało po Pierniki i Precle Królewskie! Pierwszy cech piernikarzy powstał na terenie Polski w XVIII wieku w Krakowie.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dla alergików
Na tej linii produkcyjnej są też używane orzechy laskowe, migdały i soja.


Skład
czekolada [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny, aromat], mąka pszenna, cukier, przecier jabłkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, ekstrakt z jabłek, substancje spulchniające: węglany potasu i węglany amonu, przyprawa korzenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyny, aromat, jaja w proszku, serwatka w proszku (z mleka)


Dodatkowe informacje informacje
Pierwszy cech piernikarzy powstał na terenie Polski w XVIII wieku w Krakowie.


Tabela wartości odżywczychna 100 g
wartość energetyczna 1677 kJ /
399 kcal
tłuszcz 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g
węglowodany 66 g
w tym cukry 46 g
białko 4,9 g
sól 0,03 g



newsletter
do góry