RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

PODRAVKA MAKARON 500G KOKARDKI

Makaron Kokardki


PODRAVKA MAKARON 500G KOKARDKI
4
00
szt.
-+


MarkaPodravka
Kraj pochodzeniaUE
Opakowanie500 g
Waga (brutto)503 g
Wymiary (mm)123 x 200 x 74
We Włoszech za makaron uznawany jest tylko produkt wytworzony wyłącznie z semoliny, czyli pszenicy durum i wody. Semolina to mąka grubomielona o żółtej barwie, otrzymywana z pszenicy durum. Nazwa pochodzi od łacińskiego "simila", co oznacza dobrą, szlachetną mąkę.

Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.


Propozycja przygotowania
Jak ugotować makaron "al dente":
na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Gdy woda zawrze, wrzucić makaron. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie wskazanego czasu makaron odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i osiągnął pełnię smaku.


Skład
semolina z pszenicy durum, woda


Dodatkowe informacje informacje
Warto wiedzieć
Makaron należy gotować w dużej ilości dobrze osolonej wody i od czasu do czasu zamieszać. Jeśli wody będzie wystarczająca ilość nie będzie się sklejał, nawet bez dodawania oliwy pod koniec. Makaronu nie należy przelewać wodą po ugotowaniu, gdyż zmyje to z niego warstwę skrobi i soli. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy z makaronu robimy sałatkę na zimno.


Tabela wartości odżywczychna 100 g makaronu
Wartość energetyczna 357 kcal/1490 kJ
Białko 12,7 g
Węglowodany 69,3 g
Tłuszcz 1,6 g



newsletter
do góry