PODRAVKA MAKARON 500G KOKARDKI
Makaron Kokardki
Marka | Podravka |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 503 g |
Wymiary (mm) | 123 x 200 x 74 |
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Propozycja przygotowania
Jak ugotować makaron "al dente":
na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Gdy woda zawrze, wrzucić makaron. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie wskazanego czasu makaron odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i osiągnął pełnię smaku.
Skład
semolina z pszenicy durum, woda
Dodatkowe informacje informacje
Warto wiedzieć
Makaron należy gotować w dużej ilości dobrze osolonej wody i od czasu do czasu zamieszać. Jeśli wody będzie wystarczająca ilość nie będzie się sklejał, nawet bez dodawania oliwy pod koniec. Makaronu nie należy przelewać wodą po ugotowaniu, gdyż zmyje to z niego warstwę skrobi i soli. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy z makaronu robimy sałatkę na zimno.
Tabela wartości odżywczych | na 100 g makaronu | |
Wartość energetyczna | 357 kcal/1490 kJ | |
Białko | 12,7 g | |
Węglowodany | 69,3 g | |
Tłuszcz | 1,6 g |