RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

PODRAVKA MAKARON 500G KOLANKA

Makaron z semoliny z pszenicy durum


PODRAVKA MAKARON 500G KOLANKA
4
00
szt.
-+


MarkaPodravka
Kraj pochodzeniaUE
Opakowanie500 g
Waga (brutto)506 g
Wymiary (mm)110 x 168 x 65
We Włoszech za makaron uznawany jest tylko produkt wytworzony wyłącznie z semoliny, czyli pszenicy durum i wody. Semolina to mąka grubomielona o żółtej barwie, otrzymywana z pszenicy durum. Nazwa pochodzi od łacińskiego "simila", co oznacza dobrą, szlachetną mąkę.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i powietrznym miejscu.


Propozycja przygotowania
Instrukcje dotyczące przygotowania:
Przygotowanie makaronu "al dente".
Na 100 g makaronu użyć 1 litr osolonej wody. Do wrzącej wody należy wrzucić makaron i dokładnie zamieszać. Po upływie wskazanego czasu gotowania makaron należy odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i wyśmienicie smakuje.
Czas gotowania 9 min.


Skład
semolina z pszenicy durum, woda


Dodatkowe informacje informacje
Warto wiedzieć
Makaron należy gotować w dużej ilości dobrze osolonej wody i od czasu do czasu zamieszać. Jeśli wody będzie wystarczająca ilość nie będzie się sklejał, nawet bez dodawania oliwy pod koniec. Makaronu nie należy przelewać wodą po ugotowaniu, gdyż zmyje to z niego warstwę skrobi i soli. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy z makaronu robimy sałatkę na zimno.


Tabela wartości odżywczychŚrednia wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1484 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry4,0 g
Białko 12 g
Sól0,005 g



newsletter
do góry