PODRAVKA MAKARON PIÓRA 500G
Makaron z semoliny z pszenicy durum
| Marka | Podravka |
| Kraj pochodzenia | UE |
| Opakowanie | 500 g |
| Waga (brutto) | 506 g |
| Wymiary (mm) | 118 x 181 x 75 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i powietrznym miejscu.
Propozycja przygotowania
Instrukcje dotyczące przygotowania:
Przygotowanie makaronu "al dente".
Na 100 g makaronu użyć 1 litr osolonej wody. Do wrzącej wody należy wrzucić makaron i dokładnie zamieszać. Po upływie wskazanego czasu gotowania makaron należy odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i wyśmienicie smakuje.
Czas gotowania 9 min.
Skład
semolina z pszenicy durum, woda
Dodatkowe informacje informacje
Warto wiedzieć
Makaron należy gotować w dużej ilości dobrze osolonej wody i od czasu do czasu zamieszać. Jeśli wody będzie wystarczająca ilość nie będzie się sklejał, nawet bez dodawania oliwy pod koniec. Makaronu nie należy przelewać wodą po ugotowaniu, gdyż zmyje to z niego warstwę skrobi i soli. Wyjątkiem jest sytuacja, gdy z makaronu robimy sałatkę na zimno.
| Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 1484 kJ / 350 kcal | |
| Tłuszcz | 1,5 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | |
| Węglowodany | 72 g | |
| w tym cukry | 4,0 g | |
| Białko | 12 g | |
| Sól | 0,005 g |



