PRIMO GUSTO 250G TORTELINI Z GRZYBAMI
Tortellini z grzybami
Marka | Melissa |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Opakowanie | 250 g |
Waga (brutto) | 259 g |
Wymiary (mm) | 102 x 167 x 56 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie umieszczać w lodówce.
Propozycja przygotowania
Sposób przyrządzenia: Wrzucić tortellini do gorącej, osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 14 minut co jakiś czas mieszając. Odcedzić i podawać z ulubionym sosem.
Skład
makaron jajeczny 72%: semolina z pszenicy durum, jaja 19,36% (13,9%)*, nadzienie 28%: bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże piekarskie, sól), olej palmowy, sól, serwatka w proszku, ser Ricotta (serwatka z mleka, śmietanka, sól), pieczarki 2,1% (0,6)* (Agaricus bisporus), suszone grzyby 2,1% (0,6%)* (Boletus Luteus 1,4% (0,4%)*, Agaricus Bisporus 0,5% (0,14%)*, Boletus Edulis 0,2% (0,06%)*, borowiki 1,6% (0,45%)* (Boletus Edulis), białe wino, ekstrakt z drożdży, cebula, błonnik z pszenicy, cukier, olej słonecznikowy, suszony czosnek, natka pietruszki, aromaty, ser Grana Padano (mleko, sól, podpuszczka, konserwant: lizozym z jaj), przyprawy
Tabela wartości odżywczych | w 100 g nieugotowanego produktu: | |
Wartość energetyczna | 1556 kJ/368 kcal | |
Tłuszcz | 6 g | |
W tym: | ||
nasycone | 2,6 g | |
jednonienasycone | 2,4 g | |
wielonienasycone | 1 g | |
Węglowodany | 63,7 g | |
cukry | 3,5 g | |
Błonnik | 3,7 g | |
Białko | 13 g | |
Sól | 2,4 g |
Inne informacje
Jedna porcja 100 g zawiera: wartość energetyczna 1556 kJ/368 kcal 18%**, cukry 3,5 g 4%**, tłuszcz 6 g 9%**, kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g 13%**, sól 2,4 g 40%**
Opakowanie zawiera 2,5 porcji (2,5x100 g)
Porcja po ugotowaniu waży 250 g.
*(%) w całości
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 4000 kJ / 2 000 kcal).