PUDLISZKI MAKAR.DURUM BŁON/RUR.500G
Makaron Rurki wzbogacony błonnikiem
Producent | PUDLISZKI (Pudliszki) |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 505 g |
Wymiary (mm) | 130 x 190 x 90 |
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję makaronu Pudliszki. Gotować na wolnym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Skład
semolina z pszenicy durum, błonnik pszenny
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w porcji (100 g) |
Wartość energetyczna | 1419 kJ/336 kcal | 1419 kJ/336 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 1,5 g |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | 0,1 g |
Węglowodany | 64 g | 64 g |
w tym cukry | 3,5 g | 3,5 g |
Błonnik | 11 g | 11 g |
Białko | 11 g | 11 g |
Sól | 0,03 g | 0,03 g |
Inne informacje
Jedna porcja (100 g) dostarcza (%) GDA* kcal 336 17%, tłuszcz 1,5 g 2%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g <1%, cukry 3,5 g 4%, sól 0,03 g <1%
Opakowanie zawiera 5 porcji.
Według Światowej Organizacji Zdrowia WHO w codziennej diecie powinniśmy dostarczać organizmowi 20-40 g błonnika. Komponując codzienne menu zwróć uwagę na produkty o wysokiej zawartości błonnika, abyś Ty i Twoja rodzina miała odpowiednią ilość błonnika w swojej diecie.
*(%) GDA - (%) Referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)