Marka | Sante |
Kraj pochodzenia | Mauritius |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 526 g |
Wymiary (mm) | 97 x 191 x 47 |
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara charakteryzuje się jasnobrązowymi, chrupkimi, lekko wilgotnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku. Polecamy... Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Warto dodać odrobinę cukru trzcinowego do różnych wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy nadają się idealnie jako składnik ciastek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Cukier trzcinowy stosuje się również do takich specjałów jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Skład cukier trzcinowy nierafinowany typ "Demerara"
Tabela wartości odżywczych | w przeliczeniu na 100 g | |
Wartość energetyczna | 1705 kJ / 401 kcal | |
Tłuszcz | 0,4 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 | |
Węglowodany | 99,4 g | |
w tym cukry | 99,4 g | |
Białko | 0 g | |
Sól | 0 g | |