Marka | Sante |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 528 g |
Wymiary (mm) | 97 x 191 x 48 |
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa... Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara ekstra fine (drobny) charakteryzuje się złotobrązowymi, drobnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku. Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Nadaje charakterystyczny karmelowy smak i brązowy kolor różnego rodzaju ciastom i ciasteczkom. Cukier trzcinowy Sante jest świetnym dodatkiem do lodów, konfitur i likierów. Stosowany jest również jako przyprawa wzmacniająca smak oraz zapach wielu potraw. Przygodę z cukrem trzcinowym Sante warto rozpocząć od... kawy lub herbaty. Krok drugi - domowe wypieki. Warto go użyć zarówno do dekoracji, jak i podkreślenia barwy oraz smaku ciasta. Sprawdza się także w potrawach słodko-kwaśnych oraz różnego rodzaju sosach.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Skład cukier trzcinowy nierafinowany typ "Fine Demerara"
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | |
wartość energetyczna | 1696 kJ/399 kcal | |
białko | 0,2 g | |
węglowodany | 99,4 g | |
tłuszcz | 0,1 g | |