SANTE MUSLI 300G B/C OWOCOWE
Mieszanka płatków zbożowych z suszonymi owocami. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Marka | Sante |
Opakowanie | 300 g |
Waga (brutto) | 309 g |
Wymiary (mm) | 156 x 236 x 48 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład
płatki zbożowe 65% (owsiane, jęczmienne, orkiszowe), mieszanka owoców 30%: daktyl suszony (daktyl, mąka ryżowa), rodzynka, figa suszona (figa, mąka ryżowa), śliwka suszona (śliwka, mąka ryżowa), brzoskwinia suszona (brzoskwinia, mąka ryżowa), inulina 3,4%, aromat
Dodatkowe informacje informacje
Żywność funkcjonalna - Na zdrowie!
To żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, pro- i prebiotyki, witaminy, substancje mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w porcji 30 g | % RWS* w porcji 30 g |
Wartość energetyczna | 1434 kJ / 340 kcal | 431 kJ / 102 kcal | 5% |
Tłuszcz | 4,4 g | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,24 g | 1% |
Węglowodany | 61 g | 18,4 g | 7% |
w tym cukry | 18 g | 5,3 g | 6% |
Błonnik | 11 g | 3,2 g | |
Białko | 8,6 g | 2,6 g | 5% |
Sól | 0,1 g | 0,03 g | 1% |
Witaminy: | |||
Kwas foliowy | 48,2 µg (24%)** | 14,5 µg | |
Tiamina | 0,3 mg (27%)** | 0,1 mg | |
Składniki mineralne: | |||
Potas | 354 mg (18%)** | 106,2mg | |
Fosfor | 282 mg (40%)** | 84,6 mg | |
Żelazo | 3,0 mg (21%)** | 0,9 mg | |
Cynk | 1,8 mg (18%)** | 0,5 mg | |
Magnez | 79,9 mg (21%)** | 24,0 mg | |
Mangan | 2,3 mg (115%)** | 0,7 mg | |
Miedź | 0,3 mg (30%)** | 0,1 mg | |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | |||
**Referencyjne Wartości Spożycia dla osoby dorosłej. |
Inne informacje
Jedna porcja 30 g dostarcza: energia 431 kJ 102 kcal 5%*, tłuszcz 1,3 g 2%*, kwasy tłuszczowe nasycone 0,24 g 1%*, cukry 5,3 g 6%*, sól 0,03 g 1%*
w 100 g: 1434 kJ / 340 kcal
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu.
100 g produktu zawiera 3,4 g inuliny.
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).