SONKO PIECZYWO 170G LEKKIE BŁONNIK
Sonko Pieczywo lekkie błonnikowe Pieczywo chrupkie, ekstrudowane, bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Marka | Sonko |
Opakowanie | 170 g |
Waga (brutto) | 212 g |
Wymiary (mm) | 196 x 136 x 71 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład
mąka żytnia, kaszka kukurydziana, mąka orkiszowa (23%), błonnik pszenny (7%), otręby owsiane (5%), woda, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy jęczmienny, inulina (2%), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Dodatkowe informacje informacje
Czy wiesz, że...?
pieczywo Lekkie Sonko zdobyło 1. miejsce na targach Diabetica Expo 2011
inulina to rozpuszczalny błonnik naturalnie występujący w cykorii, czosnku, echinacei
zalecane dzienne spożycie fosforu dla osoby dorosłej wynosi 700 mg
Światowa Organizacja Zdrowia zaleca spożywać od 20g do 40g błonnika dziennie
25% Polaków wykazuje nietolerancję laktozy, czyli ma problemy z trawieniem mleka
www.sonko.pl
Tabela wartości odżywczych | na 100 g | na porcję (1 kromka = ok. 5,2 g) | % RWS na porcję |
Wartość energetyczna | 1506 kJ | 78 kJ | |
356 kcal | 19 kcal | 1% | |
Tłuszcz, w tym: | 1,5 g | 0,1 g | <1% |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | <0,1 g | <1% |
Węglowodany, w tym: | 71,0 g | 3,7 g | 1% |
cukry | 8,0 g | 0,4 g | <1% |
Błonnik | 12,4 g | 0,6 g | |
Białko | 8,5 g | 0,4 g | 1% |
Sól | 1,1 g | 0,1 g | 1% |
Fosfor | 366 mg (52%*) | 19,0 mg | |
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia | |||
RWS - Referencyjna Wartość Spożycia | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Inne informacje
Opakowanie zawiera ok. 33 porcje (ok. 33 kromki).