Marka | Jan Niezbędny |
Waga (brutto) | 41 g |
Wymiary (mm) | 130 x 209 x 6 |
Witam! Nazywam się Jan Niezbędny. Polecam wyjątkowe torebki do pieczenia ryb: - rybę można upiec w torebce bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu będzie bardzo niskokaloryczna, lub przed włożeniem do torebki skropić ją oliwą lub dobrym olejem; w obu wersjach będzie soczysta i aromatyczna - pieczenie w torebkach uchroni piekarnik przed pobrudzeniem, nie trzeba także szorować brytfanny Moja dobra rada: - przed zamknięciem torebki nalej do niej trochę wody, rosołu lub wina, a pieczona ryba będzie bardziej soczysta - jeśli lubisz chrupiącą skórkę, otwórz torebkę od góry przed końcem pieczenia Pamiętaj jednak, że: - podczas pieczenia torebka nie powinna dotykać ścianek piekarnika - torebek nie należy stosować w temperaturze powyżej 225°C, a także przy włączonym grillu - torebką nie powinny się bawić dzieci
Propozycja przygotowania Sposób użycia:
1. Wyjmij blachę lub ruszt z piekarnika
2. Nagrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury (max. 225 °C)
3. Włóż przyprawioną rybę do torebki, ew. wlej trochę wody, rosołu lub wina
4. Zamknij torebkę dołączonym klipsem tak, aby w środku było jak najwięcej powietrza
5. Nakłuj torebkę od góry w dwóch - trzech miejscach
6. Torebkę połóż na blasze i wsuń do rozgrzanego piekarnika