TYMBARK NEKTAR 1L MULTIWIT/MALINA
Nektar wieloowocowy częściowo z soków zagęszczonych. Zawartość owoców min. 50%. Pasteryzowany. Wzbogacony w magnez i witaminy: A, C, B6, B12, niacynę, biotynę, kwas foliowy i kwas pantotenowy.
| Marka | Tymbark |
| Opakowanie | 1 L |
| Waga (brutto) | 1083 g |
| Wymiary (mm) | 82 x 262 x 82 |
Przechowywanie
Chronić przed światłem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godz.
Propozycja przygotowania
Soki i przeciery mogą powodować naturalne rozwarstwianie się produktu. Wstrząsnąć przed otwarciem.
Skład
woda, sok jabłkowy z zagęszczonego soku (38,3%), cukier (D) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (G), sok ananasowy z zagęszczonego soku (3,8%), przecier jabłkowy (2,2%), soki z zagęszczonych soków z: pomarańczy, mango (1,2%), figi kaktusowej, limonek, liczi (0,2%), marakui (0,2%) i kiwi (0,2%), przeciery z: bananów, brzoskwiń, gujawy i papai (0,1%), mleczan magnezu, witaminy: A, C, B6, B12, niacyna, biotyna, kwas foliowy i kwas pantotenowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, (D, G - w zależności od użytego składnika: patrz nadruk w górnej części butelki)
| Tabela wartości odżywczych | w 100 ml: | |
| wartość energetyczna | 189 kJ / 45 kcal | |
| tłuszcz | 0,1 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g | |
| węglowodany | 10,8 g | |
| w tym cukry | 10,8 g | |
| białko | 0,1 g | |
| sól | 0,02 g | |
| magnez | 56,26 mg (15%*) | |
| witamina C | 12 mg (15%*) | |
| niacyna | 2,4 mg (15%*) | |
| witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | |
| kwas foliowy | 30 µg (15%*) | |
| witamina B12 | 0,375 µg (15%*) | |
| witamina A | 232 µg (29%*) | |
| biotyna | 7,5 µg (15%*) | |
| kwas pantotenowy | 0,9 mg (15%*) | |
| Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | ||
| *% referencyjnej wartości spożycia. |
Inne informacje
Nektar częściowo z soków zagęszczonych
Zawartość owoców min. 50%. Pasteryzowany. Wzbogacony w magnez i witaminy: A, C, B6, B12, niacynę, biotynę, kwas foliowy i kwas pantotenowy.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Soki i przeciery mogą powodować naturalne rozwarstwianie się produktu.
*% referencyjnej wartości spożycia.



