TYMBARK NEKTAR 1L MULTIWITAMINA/CZERWONA
Nektar wieloowocowy częściowo z soków zagęszczonych. Zawartość owoców min. 50%. Pasteryzowany. Wzbogacony witaminami: A, C, B6, B12, niacyną, biotyną, kwasem foliowym i kwasem pantotenowym.
| Marka | Tymbark |
| Opakowanie | 1 L |
| Waga (brutto) | 1083 g |
| Wymiary (mm) | 82 x 262 x 82 |
Przechowywanie
Chronić przed światłem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godz.
Propozycja przygotowania
Soki i przeciery mogą powodować naturalne rozwarstwianie się produktu. Wstrząsnąć przed otwarciem.
Skład
woda, soki z zagęszczonych soków z: jabłek (23,9%), czerwonych winogron (15,2%) i aronii (8,4%), cukier (D) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (G), przeciery z: truskawek (1,5%) i aceroli (0,3%), soki z zagęszczonych soków z: czarnych porzeczek (0,5%), czarnego bzu, czerwonych porzeczek, jeżyn, borówek (0,02%), żurawin (0,02%) i malin (0,02%), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witaminy: A, C, B6, B12, niacyna, biotyna, kwas foliowy i kwas pantotenowy, (D, G - w zależności od użytego składnika: patrz nadruk w górnej części butelki)
| Tabela wartości odżywczych | w 100 ml: | |
| wartość energetyczna | 203 kJ / 48 kcal | |
| tłuszcz | 0,1 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g | |
| węglowodany | 11,5 g | |
| w tym cukry | 11,5 g | |
| białko | 0,2 g | |
| sól | 0,02 g | |
| witamina C | 12 mg (15%*) | |
| niacyna | 2,4 mg (15%*) | |
| witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | |
| kwas foliowy | 30 µg (15%*) | |
| witamina B12 | 0,375 µg (15%*) | |
| witamina A | 120 µg (15%*) | |
| biotyna | 7,5 µg (15%*) | |
| kwas pantotenowy | 0,9 mg (15%*) | |
| Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | ||
| *% referencyjnej wartości spożycia. |



