TYMBARK NEKTAR 1L MULTIWITAMINA/CZERWONA
Nektar wieloowocowy częściowo z soków zagęszczonych. Zawartość owoców min. 50%. Pasteryzowany. Wzbogacony witaminami: A, C, B6, B12, niacyną, biotyną, kwasem foliowym i kwasem pantotenowym.
Marka | Tymbark |
Opakowanie | 1 L |
Waga (brutto) | 1083 g |
Wymiary (mm) | 82 x 262 x 82 |
Przechowywanie
Chronić przed światłem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godz.
Propozycja przygotowania
Soki i przeciery mogą powodować naturalne rozwarstwianie się produktu. Wstrząsnąć przed otwarciem.
Skład
woda, soki z zagęszczonych soków z: jabłek (23,9%), czerwonych winogron (15,2%) i aronii (8,4%), cukier (D) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (G), przeciery z: truskawek (1,5%) i aceroli (0,3%), soki z zagęszczonych soków z: czarnych porzeczek (0,5%), czarnego bzu, czerwonych porzeczek, jeżyn, borówek (0,02%), żurawin (0,02%) i malin (0,02%), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witaminy: A, C, B6, B12, niacyna, biotyna, kwas foliowy i kwas pantotenowy, (D, G - w zależności od użytego składnika: patrz nadruk w górnej części butelki)
Tabela wartości odżywczych | w 100 ml: | |
wartość energetyczna | 203 kJ / 48 kcal | |
tłuszcz | 0,1 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g | |
węglowodany | 11,5 g | |
w tym cukry | 11,5 g | |
białko | 0,2 g | |
sól | 0,02 g | |
witamina C | 12 mg (15%*) | |
niacyna | 2,4 mg (15%*) | |
witamina B6 | 0,21 mg (15%*) | |
kwas foliowy | 30 µg (15%*) | |
witamina B12 | 0,375 µg (15%*) | |
witamina A | 120 µg (15%*) | |
biotyna | 7,5 µg (15%*) | |
kwas pantotenowy | 0,9 mg (15%*) | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | ||
*% referencyjnej wartości spożycia. |