WINIARY BUDYŃ 38G CZEKOLADOWY
Budyń o smaku czekoladowym bez dodatku cukru
Marka | Winiary |
Opakowanie | 38 g |
Waga (brutto) | 40 g |
Wymiary (mm) | 112 x 154 x 7 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania oraz 2 czubate łyżki (ok. 40 g) cukru i dobrze wymieszać.
2. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia. Budyń można podawać ze świeżymi owocami, sokiem owocowym lub udekorować czekoladą.
Skład
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao, aromaty
Tabela wartości odżywczych | Bez dodatku cukru Średnia wartość odżywcza deseru po przyrządzeniu** w 100 g gotowego deseru | w 1 porcji (135 g) | %RWS* w 1 porcji | Z dodatkiem cukru Średnia wartość odżywcza deseru po przyrządzeniu** w 100 g gotowego deseru | w 1 porcji (145 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 293 kJ | 396 kJ | 390 kJ | 564 kJ | ||
70 kcal | 94 kcal | 5% | 92 kcal | 133 kcal | 7% | |
Tłuszcz | 2,0 g | 2,7 g | 4% | 1,8 g | 2,6 g | 4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,5 g | 8% | 1,0 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 9,5 g | 12,8 g | 5% | 15,8 g | 22,9 g | 9% |
w tym cukry | 4,6 g | 6,2 g | 7% | 11,2 g | 16,2 g | 18% |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | - | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 3,4 g | 4,6 g | 9% | 3,2 g | 4,6 g | 9% |
Sól | 0,13 g | 0,17 g | 3% | 0,13 g | 0,17 g | 3% |
Inne informacje
W porcji (145 g) energia 564 kJ 133 kcal 7%
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 g: 390 kJ / 92 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Deklaracja zawartości soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
** przygotowanego z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu