WINIARY BUDYŃ 63G CZEK Z CUKREM
Budyń o smaku czekoladowym z cukrem
Marka | Winiary |
Opakowanie | 63 g |
Waga (brutto) | 67 g |
Wymiary (mm) | 112 x 154 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać.
2. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia. Budyń można podawać ze świeżymi owocami, sokiem owocowym lub udekorować czekoladą.
Skład
skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia kukurydziana, kakao, aromaty
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza deseru po przyrządzeniu** w 100 g gotowego deseru | w 1 porcji (141g) | % RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 361 kJ | 507 kJ | |
85 kcal | 120 kcal | 6% | |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 1,6 g | 8% |
Węglowodany | 14,3 g | 20,2 g | 8% |
w tym cukry | 8,9 g | 12,5 g | 14% |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 3,0 g | 4,2 g | 8% |
Sól | 0,10 g | 0,14 g | 2% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
** przygotowanego z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu |
Inne informacje
W porcji (141 g) energia 507 kJ 120 kcal 6%
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 g: 361 kJ / 85 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Deklaracja zawartości soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).