WINIARY KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI 185G
Marka | Winiary |
Opakowanie | 185 g |
Waga (brutto) | 193 g |
Wymiary (mm) | 112 x 46 x 182 |
Przechowywanie
Przechowywać w pomieszczeniach suchych w temperaturze pokojowej.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów:
-250 g piersi z kurczaka
-1 duża czerwona papryka (ok. 200 g)
-1 marchew (ok. 100 g)
-100 g pora
-1 łyżka stołowa oleju
Sposób przyrządzenia:
1. Pokrój pierś kurczaka w paski, a warzywa w cienkie słupki (ok. 3 cm długości).
2. Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso ok. 3 minuty, dodaj warzywa i smaż przez kolejne 3 minuty.
3. Dodaj Pomysł na oraz 300 ml wody, wymieszaj i poczekaj aż woda się zagotuje.
4. Dodaj suche kluski, a następnie gotuj i mieszaj aż do momentu wyparowania wody.
5. Smacznego!
Skład
kluski (mąka pszena, olej roślinny, woda, sól, regulator kwasowości (E501 (i)), stabilizator (E452 (i)), przeciwutleniacze (E320, E321)), saszetka (sól jodowana, cukier, warzywa suszone 2,4% (cebula, czosnek, papryka), przyprawy (kurkuma, curry, imbir, liście kolendry, chilli), ekstrakt drożdżowy suszony, hydrolizat białka sojowego, aromaty (z glutenem, jajami, gorczycą), maltodekstryna, olej roślinny, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, selera i sezamu.
Tabela wartości odżywczych | W 100 g gotowego produktu | w porcji 290 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna | 449 kJ | 1315 kJ |
108 kcal | 315 kcal | |
Białko | 6,8 g | 19,8 g |
Węglowodany | 9,6 g | 28,2 g |
- w tym cukry | 2,1 g | 6,2 g |
Tłuszcz | 4,3 g | 12,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,64 g | 4,8 g |
Błonnik pokarmowy | 1,23 g | 3,6 g |
Sód | 0,31 g | 0,9 g |
Inne informacje
W porcji dania kalorie 315 kcal 16% Wskazania Dziennego Spożycia (GDA) dla osoby dorosłej
GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.