WINIARY POMYSŁ NA ZAP. MAK. Z SZYNKĄ 35G
Pomysł na... Zapiekankę makaronową z szynką
Marka | Winiary |
Opakowanie | 35 g |
Waga (brutto) | 40 g |
Wymiary (mm) | 127 x 150 x 7 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów
- 200 g makaronu np. rurki
- 150 g wędzonej szynki
- 150 ml śmietanki (12%)
- 50 g żółtego sera
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki rozprowadź w 150 ml śmietanki (12%) i 600 ml zimnej wody. Zagotuj w garnku od czasu do czasu mieszając. Gotuj przez 1 minutę.
2. Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia wsyp surowy makaron, posyp go pokrojoną w kostkę szynką i zalej go bazą przygotowaną z "Pomysł na...", po czym dobrze wymieszaj. Posyp startym żółtym serem. Nie przykrywaj.
3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez ok. 35 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenia od "dołu").
Skład
skrobia modyfikowana, mąka ryżowa, sól, odtłuszczone mleko w proszku, cebula 6,5%, ekstrakt drożdży, aromaty (z glutenem), gałka muszkatołowa, olej słonecznikowy, szczypiorek 1,0%, aromat dymu wędzarniczego, emulgator (lecytyny), cukier
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza gotowego dania W 100 g | W 1 porcji (298 g) | %RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 498 kJ | 1485 kJ | 18% |
118 kcal | 353 kcal | ||
Tłuszcz | 3,6 g | 10,7 g | 15% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g | 5,1 g | 25% |
Węglowodany | 15,4 g | 45,9 g | 18% |
w tym cukry | 0,8 g | 2,4 g | 3% |
Błonnik | 0,6 g | 1,8 g | - |
Białko | 5,8 g | 17,3 g | 35% |
Sól | 0,57 g | 1,7 g | 39% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 298 g energia 1485 kJ 353 kcal 18%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 g: 498 kJ/118 kcal
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).