WINIARY PROSZEK DO PIECZENIA 30G
Proszek do pieczenia
Marka | Winiary |
Opakowanie | 30 g |
Waga (brutto) | 32 g |
Wymiary (mm) | 84 x 134 x 5 |
Proszek do pieczenia
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Ciasto z wiśniami i kruszonką (16 porcji)
Masa: 1 Budyń o smaku waniliowym b/c Winiary, 1 Cukier wanilinowy Winiary, 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Winiary, 500 g wiśni, 3 łyżki cukru, 3 jajka, 1 szkl. cukru, 1 szkl. maślanki, 1/2 szkl. oleju, 2,5 szkl. mąki pszennej.
Kruszonka: 100 g masła, 3 łyżki cukru, 4-5 łyżek mąki.
Masa: Wiśnie umyć i usunąć pestki, zasypać 3 łyżkami cukru, pozostawić na godzinę. Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, następnie cały czas ubijając, dodawać cukier i żółtka, a potem kolejno maślankę i olej oraz mąkę zmieszaną z budyniem (proszek) i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blachę, wyłożona papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać odsączone wiśnie i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 45 minut. Kruszonka: Z podanych składników przygotować kruszonkę.
Czas przygotowania: 30 minut.
Czas oczekiwania: 1 godzina.
Czas pieczenia: 45 minut.
Wartość energetyczna: 1 porcja 215 kcal.
Skład
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza w 100 g: |
wartość energetyczna | 366 kJ / 88 kcal |
tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 21,5 g |
w tym cukry | 0,1 g |
błonnik | 0,1 g |
białko | 0,1 g |
sól | 44,3 g |
Inne informacje
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.