WINIARY WARZYWA-MIĘSO MIEL.
Marka | Winiary |
Opakowanie | 185 g |
Waga (brutto) | 191 g |
Wymiary (mm) | 112 x 41 x 177 |
Przechowywanie
Przechowywać w pomieszczeniach suchych w temperaturze pokojowej.
Informacje dla alergików
Patrz lista składników.
Propozycja przygotowania
Lista zakupów:
-250 g mięsa mielonego
-1 duża czerwona papryka (ok. 200 g)
-1 pomidor (ok. 100 g)
-100 g cukini
-1 łyżka stołowa oleju
Sposób przyrządzenia:
1. Pokrój warzywa w cienkie słupki (ok. 3 cm długości), a pomodory w kostkę.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso ok. 3 minuty, dodaj warzywa i smaż przez kolejne 3 minuty.
3. Dodaj Pomysł na oraz 300 ml wody, wymieszaj i poczekaj aż woda się zagotuje.
4. Dodaj suche kluski, a następnie gotuj i mieszaj aż do momentu wyparowania wody.
5. Smacznego!
Skład
kluski (mąka pszenna, olej roślinny, woda, sól, regulator kwasowości (E501 (i)), stabilizator (E452 (i)), przeciwutleniacze (E320, E321)), saszetka (sól jodowana, warzywa suszone 3,3% (pomidor, czosnek, cebula, burak czerwony), maltodekstryna, cukier, przyprawy (oregano, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny, chilli), ekstrakt drożdżowy suszony, olej roślinny, aromaty (z glutenem), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (ekstrakt z papryki)), Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, selera, gorczycy i sezamu.
Tabela wartości odżywczych | W 100 g gotowego produktu | w porcji 310 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna | 545 kJ | 1695 kJ |
130 kcal | 405 kcal | |
Białko | 5,4 g | 16,7 g |
Węglowodany | 9,7 g | 30,2 g |
- w tym cukry | 2,3 g | 7,0 g |
Tłuszcz | 7,5 g | 23,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g | 8,9 g |
Błonnik pokarmowy | 1,2 g | 3,6 g |
Sód | 0,29 g | 0,9 g |
Inne informacje
W porcji dania kalorie 405 kcal 20% Wskazanego Dziennego Spożycia (GDA) dla osoby dorosłej
GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.