WINIARY ZUPA FASOLOWA 68G
Zupa fasolowa.
Marka | Winiary |
Opakowanie | 65 g |
Waga (brutto) | 65 g |
Wymiary (mm) | 126 x 148 x 9 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
Skład
mąka fasolowa 59,2%, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól, wędzony tłuszcz wieprzowy, ekstrakt drożdży, suszone warzywa 2,8% (cebula, czosnek, marchew), aromaty (z glutenem), cukier, zioła, przyprawy
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu W 100 ml | W 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 126 kJ | 316 kJ | 4% |
30 kcal | 75 kcal | ||
Tłuszcz | 0,6 g | 1,5 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 4,4 g | 11,0 g | 4% |
w tym cukry | 0,2 g | 0,5 g | 1% |
Błonnik | 0,7 g | 1,8 g | - |
Białko | 1,4 g | 3,5 g | 7% |
Sól | 0,8 g | 1,9 g | 32% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 250 ml energia 316 kJ 75 kcal 4%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 ml: 126 kJ/30 kcal
Opakowanie zawiera 3 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).