WINIARY ZUPA OGONOWA 40G
Zupa ogonowa.
Marka | Winiary |
Opakowanie | 40 g |
Waga (brutto) | 43 g |
Wymiary (mm) | 126 x 149 x 8 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Skład
mąka pszenna, suszone warzywa 24,1% (pomidor 21,4%, papryka czerwona 1,7%, cebula, chrzan), mąka ryżowa, sól, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z glutenem), ekstrakt drożdży, wędzony tłuszcz wieprzowy, przyprawy, cukier karmelizowany, kwas (kwas cytrynowy), zioła, koncentrat czosnku, suszone mięso wołowe
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu W 100 ml | W 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 113 kJ | 286 kJ | 3% |
27 kcal | 68 kcal | ||
Tłuszcz | 0,3 g | 0,8 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 4,9 g | 12,3 g | 5% |
w tym cukry | 1,2 g | 3,0 g | 3% |
Błonnik | 0,4 g | 1,0 g | - |
Białko | 0,9 g | 2,3 g | 5% |
Sól | 0,8 g | 1,9 g | 32% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
W porcji 250 ml energia 286 kJ 68 kcal 3%
RWS* dla osoby dorosłej
w 100 ml: 113 kJ/27 kcal
Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).